Overslaan en naar de inhoud gaan
Vertrouwenspersoon
Joyce Hendriks
Vertrouwenspersoon

Joyce Hendriks stelt zich voor als vertrouwenspersoon van korfbalvereniging Olympus ‘58

Korfbalvereniging Olympus ’58 wil een (sociaal) veilige korfbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier kan korfballen en zich ook echt thuis voelt. Dat betekent dat we met elkaar binnen de vereniging er alles aan moeten doen om zaken zoals treiteren en pesten, agressie, discriminatie, seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen zoveel als mogelijk moeten voorkomen.

Ongewenst gedrag komt overal voor en kán dus – helaas – ook binnen onze vereniging voorkomen. Wat voor de één misschien een grapje is, kan voor de ander een ongewenste omgangsvorm zijn. Het mooiste zou zijn dat degene direct wordt aangesproken op het gedrag dat als ongewenst wordt ervaren. Dat blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. Gevoelens van onmacht, schaamte, boosheid of wat dan ook kunnen reden zijn dat je er dus mee rond blijft lopen. In zulke gevallen is het goed om bij een persoon terecht te kunnen, die niets doorvertelt en die een geheimhoudingsplicht heeft.

Als jij graag met iemand erover wilt praten, neem dan contact met mij op en wij gaan samen op zoek naar een oplossing. Komen wij er samen niet uit, dan ga ik in overleg met jou, verder kijken wat we eraan kunnen doen. Blijf er dus niet mee rondlopen en neem gerust contact op! Je kunt ook contact opnemen met een onafhankelijk persoon buiten Olympus over onacceptabel gedrag binnen de sport (zoals pesten, machtsmisbruik en seksuele intimidatie etc) via het Vertrouwenspunt Sport van het NOC*NSF via het tel: 0900 – 202 55 90.

Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Joyce Hendriks, getrouwd met Marco Vellema (speler, en trainer/ coach) en heb twee dochters Mandy en Nikki die ook korfballen in de A en de B. Ik ben opgegroeid met korfbal en mijn vader heeft jarenlang gekorfbald en trainen gegeven. Ik heb zelf voorheen ook gekorfbald bij Spirit (Voorthuizen) en Olympus ‘58. Ik ben GZ psycholoog, gedragstherapeut en EMDR therapeut en werkzaam bij de forensische polikliniek in Amersfoort en volg op dit moment de opleiding tot Psychotherapeut.

Groetjes Joyce Hendriks 

Je kunt mij bereiken op: hendriks874 [et] gmail [punt] com (hendriks874[at]gmail[dot]com) / tel: 06-30578000

Je vraag of opmerking aan de Vertrouwenspersoon