Spelregelbewijs

zondag 18 maart 2018

Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen. Met dat doel trekken NOC*NSF en alle sportbonden samen op. Een heel belangrijk middel daarbij is het vergroten van spelregelkennis onder sporters. Daarom introduceert het KNKV 'Masterz'. Een online tool om spelregels te leren en die kennis bij te houden. Onder het motto ‘Echte korfballers beheersen de regels’ hebben inmiddels al bijna 6.000 korfballers het spelregelbewijs behaald én – nog belangrijker – kennis over de spelregels opgedaan via deze website. Vanaf 1 september 2018 moeten alle senioren leden in het bezig zijn van een spelregelbewijs.

Daarom heeft het KNKV een website ontwikkeld waar je alles kan vinden over de spelregels van korfbal: https://www.korfbalmasterz.nl/. Je kunt op deze site zoveel oefenen als je wilt. Denk je voldoende te weten over de belangrijkste spelregels van het korfbal, dan is er voor jou een laatste, mooie uitdaging. Om het spelregelbewijs te halen, moet je eerst 5 levels doorlopen. Elk level heeft 10 vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben.

Deze 5 levels kun je steeds opnieuw doen, zo vaak als je wilt, tot je klaar bent voor de eindtoets. De eindtoets heeft 20 vragen, waarvan je er 16 (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor 3 pogingen. Als het je binnen 3 pogingen niet is gelukt, vraag dan je club (bijvoorbeeld je trainer) of ze je kunnen helpen.

Het is dus aan jullie om aan de slag te gaan met oefenen en het spelregelbewijs te behalen. Wij maken een activatiecode aan voor jullie per lid. De codes worden verstuurd naar het mailadres wat in sportlink is geregistreerd (wat bij de ledenadministratie bekend is). Jullie kunnen je account hierna activeren: https://www.korfbalmasterz.nl/activeren.

Oefenen maar!